5 години след касапницата френският сатиричен седмичник Шарли Ебдо  критикува

...
5 години след касапницата френският сатиричен седмичник Шарли Ебдо  критикува
Коментари Харесай

Пет години след касапницата Шарли Ебдо критикува новите форми на цензура

5 години след касапницата френският язвителен седмичник " Шарли Ебдо "   подлага на критика новите форми на цензура и " нови гуру на форматирана мисъл ".
На първа страница на вестника е рисунка с великански смарт телефон с надписи на огромни обществени мрежи, които разрушават езика и ръцете на карикатуристите. Заглавието на рисунката е " Нови цензори... Нови диктатури ".

5 ans après l`attentat, #CharlieHebdo s`en prend aux " nouveaux gourous de la pensée " ~ https://t.co/Ytttg9Wk0Z ~ #Medias pic.twitter.com/0EbhkCdiOu
— Dominique De BEVEC (@de_Bevec) January 6, 2020
Новият брой включва и изказвания на фамилиите на убитите публицисти, които благодарят на вестника за продължаването на битката за независимост на изложение.
Седмичникът ще продължи рецензиите си към обществото в язвителен и черен комизъм, навръх годишнината от атентата, от който не се отхвърли даже след офанзивата, разяснява Бета, представен от БГНЕС.
" Вчера бихме могли да се закълнем в Бог, военните, църквата и страната... Днес би трябвало да се научим да се кълнем в тиранични асоциации, малцинствени общности, блогъри и блогърки, които ни пляскат през ръцете като дребни възпитаници в учебно заведение ", написа Рис, шеф на редакцията на вестника.
Той акцентира, че " политическата уместност постанова смяна в правописа и ни поучава да не използваме думи, които могат да тормозят някого ".
Журналистът разкритикува " новите цензори, които считат себе си за кралете на света зад клавиатурата на смарт телефона ".
" Предишният пламък от отстъпи мястото на отвратителните туитове ", добави Рис, чийто вестник продължава сатирата и рецензията на обществото след нападението и за него няма табута.
Новият брой на вестника е отдаден на петата годишнина от терористичното нахлуване против редакцията. Всичко за офанзивата можете да прочетете в ТАЗИ СТАТИЯ.

Il y a 5 ans, il ne leur restait que 48h à vivre à la bande de #charliehebdo, dire qu`ils sont morts pour ça...
Aujourd`hui, 5 ans plus tard, les autorités politiques sont toujours laxistes avec les islamistes
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР